ГЕРБ: Ще стимулираме тридетния модел и ще развиваме инфраструктурата

„Основен приоритет в областта на социалната политика за ГЕРБ ще бъде стимулирането на  тридетен модел, който предвижда семействата да бъдат финансово стимулирани от държавата с цел повишаване на раждаемостта до три деца. След трето дете финансовата помощ ще намалява. Държавата ще подпомага семействата с деца, като насърчава тридетния модел и отговорното родителство. По отношение на хората с репродуктивни проблеми от ГЕРБ предвиждаме създаването на безлимитен фонд за нуждаещите се. Това е начин да се реши един от проблемите с демографската криза и обезлюдяването на по-малки общини, каквато е Малко Търново. Това е един от най-рядко населените райони на България. За да се промени тази тенденция, е необходимо да се вземат конкретни мерки, а именно да се развие районът на Странджа чрез целенасочена инвестиционна програма, както и да се стимулира раждаемостта. Заложили сме тези мерки в програмата си и ще ги изпълним през следващ мандат на управление”. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-Бургас Ивелина Василева пред жителите на Малко Търново. На срещата присъстваха  кандидатите за народни представители Иван Вълков, Румен Желев, Христо Колев, общинският координатор на партията Александър Андонов.

„Районът на Странджа, неговото развитие и търсене на възможности за по-фокусирано финансиране винаги са били приоритет за нас като хора, работещи за област Бургас. Това е кауза за мен и моите колеги от ГЕРБ, която отстоявахме и като народни представители в 42-ото НС. В националната и регионалната ни програма сме отделили сериозно внимание на проблемите на Странджа. Разработили сме поредица от мерки за преодоляване на  обезлюдяването, икономическият колапс, влошеното състояние на инфраструктурата. Ще насочим усилията си в подкрепа за ремонт на 2-ри и 3-ти клас пътна мрежа”, допълни Василева. Подарък за всички жители на Малко Търново бе театралната постановка „Бай Ганьо в театъра“.

В Поморие над 300 души се събраха в салона на Читалище „Просвета-1888”, за да се срещнат с кандидатите за народни представители от ГЕРБ-Бургас и да чуят приоритетите за развитие, както на страната, така и на областта. На срещата присъстваха водачът на листата на ГЕРБ Ивелина Василева, кандидат-депутатите Димитър Бойчев, Иван Вълков, д-р Галина Милева. Тодор Михалев, както и кметът на морската община Иван Алексиев. Една от най-важните теми, която бе обсъдена и пряко засяга голяма част от жителите на Поморие, бе устойчиво развитие на рибарството, заложено в програмата на партията.

„Община Поморие е пример как трябва активно да се работи в посока привличане на европейски средства и реализирането на проекти, свързани с рибарския сектор. В началото на юли тази година бе подписан договор за безвъзмездна финансова помощ по проект „Реконструкция и модернизация на Рибарско пристанище – гр. Поморие”. Той е на стойност близо 9 800 000 лв. и предстои да бъде завършен в края на август 2015 г.”, коментираха от ГЕРБ.

Сред другите мащабни инфраструктурни проекти, които предстои да бъдат реализирани, са пълен воден цикъл на стойност над 90 млн.лв, както и изграждане на многофункционален Спортен комплекс в Поморие. След срещата жителите на морския град се забавляваха с постановката „Бай Ганьо в театъра”.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!