ГЕРБ с дарения за пенсионерски клубове в Бургас

Народни представители и общински съветници от ГЕРБ дариха музикална уредба на пенсионерски клуб „Изгрев” в Бургас. На срещата с възрастните хора присъстваха бургаските депутати Ивелина Василева, Диана Йорданова и представителите на местния парламент Жечо Станков, Живко Димитров и Юлиян Станков.

„Благодарим на представителите на ГЕРБ-Бургас, които за пореден път ни помагат и винаги изпълняват всеки свой ангажимент, поет към нас. Те са доказали, че работят за жителите на Бургас и съм убеден, че ще продължат да го правят по същия отговорен и категоричен начин. Музикалната уредба ни е много необходима за подготовката на самодейния ни състав. Той участва в редица фестивали. При последното ни участие в Поморие завоювахме второ място”, сподели председателят на клуба Петър Парушев.

Диана Йорданова посети и пенсионерски клуб „Четирилистна детелина” в бургаския кв. Ветрен. Тя бе придружавана от общинския съветник Панайот Жечков. Възрастните хора бяха изненадани с кафе-машина, а председателят Софка Чолакова, дългогодишен учител в училището в квартала, благодари за жеста на внимание.

Диана Йорданова обсъди с присъстващите  историческия комплекс Аква Калиде край Минералните бани, за който община Бургас има амбиции да превърне във водеща туристическа и културна атракция за региона.

„Жителите на кв. Ветрен са отлично запознати с древната история на Аква Калиде, тук пътищата си са пресичали древни цивилизации. Всичко това се доказа и при разкопките, когато бяха открити изключителни артефакти. Община Бургас полага много усилия по този проект и бъдещата му реализация е обречена на успех. Колкото до въпроса с проекта за канализация, при него се усеща катастрофалният ефект от сегашното управление. Плащанията за проекти по ОП „Околна среда” са спрени, а България е изправена пред нулева година по отношение на усвояване на европейски средства заради правителството, което не работи и тласка държавата към пълен хаос. Прогнозирам, че до края на годината управляващите ще са изправени пред нови кредити, което е абсурдно”, заяви бургаският депутат Диана Йорданова.

Възрастните хора отправиха и въпроси към общинския съветник Панайот Жечков, свързани със субсидията за пенсионерските клубове в община Бургас и нейното разпределение.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!