ГЕРБ-Несебър: Състоянието на Гробищния парк е незадоволително

Кой отговаря за поддръжката на Гробищния парк в Несебър и защо състоянието му е незадоволително? Това и още няколко питания по темата е отправил общинският председател на ГЕРБ в града Златко Димитров. Входираното му питане до общинската администрация е подкрепено и от групата съветници от партията в местния парламент начело със Станислав Цанев.

Повод за отправените въпроси е търсенето на решение на наболял проблем за Несебър, за който са постъпили множество оплаквания и сигнали от гражданите в централата на ГЕРБ в морския град.

„Преди близо две седмици бе Черешова Задушница и Гробищния парк бе посетен от много жители на Несебър. Немалка част от хората, спазили почитането паметта на свои близки, ни потърсиха и се оплакаха от състоянието на гробищния парк. Техните  възражения се отнасяха главно за много избуялата растителност и неспособност да се достигне до гробовете на близките. Друг сериозен проблем е, че при дъжд въпросният терен е много кален и отново ограничава достъпа. Tревата се коси, макар и рядко, но не се изхвърля и стои на купчини, до гробовете.  Така тя  изгнива, като този процес засяга и унищожава близките посадени цветя”, коментира общинският лидер на ГЕРБ Златко Димитров.

„Смятаме, че темата е важна за жителите на Несебър и би трябвало по нея да вземат отношение от общината. Поискахме да разберем има ли отдел или направление и ако има кой е той, който да отговаря за поддръжката на гробищен парк Несебър.  Какви средства са изразходени по поддръжката и като цяло за гробищен парк –Несебър  за предходните 2012, 2013, 2014  години? Поискахме да научим и има ли заложени средства в бюджета за тази година и в какъв размер са те. Питаме още подобрило ли се е състоянието на въпросното място за последните години и по какъв начин. Не на последно място желаем да получим информация и за това има ли предприети действия и какви са те за кардиналното решаване на горепосочените проблеми в гробищен парк Несебър”, категоричен е Златко Димитров.

Той и групата съветници от ГЕРБ очакват да получат обобщена и информация по посочените въпроси от общинската администрация в Несебър.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!