ГЕРБ дари средства за новоизграждащия се храм „Св. Възкресение Лазарово“ в Айтос

Водачът на листата на ГЕРБ-Бургас Ивелина Василева и кандидатът за народен представител д-р Галина Милева посетиха църквата „Св. вмчк Димитрий Солунски” в Айтос и се срещнаха с църковното настоятелство. Те направиха дарение от 1000 лв., като сумата ще бъде използвана за закупуване на камбана за новия православен храм „Св. Възкресение Лазарово“ в гробищния парк на града. Неговото изграждане е стартирало през януари тази година и се очаква да завърши към 1 ноември 2014 г. В момента храмът се изографисва.

„За нас е важно да запазим християнските ценности и добродетели, които да сплотяват обществото ни. Винаги сме отделяли средства за изграждане на нови храмове, за запазването и рестаставрацията на вече съществуващи такива. Ще продължим да помагаме за доизграждането на „Св. Възкресение Лазарово“, за да може жителите на Айтос скоро да прекрачат неговия праг”, заяви Ивелина Василева. Тя заедно с д-р Милева запалиха свещ за здраве в айтоския храм. Отец Ромил благодари на ГЕРБ за жеста и подкрепата, която е получавал храма през годините.

В Айтос бе представена и регионалната програма на ГЕРБ в препълнената зала на читалище „Васил Левски”. На срещата с местните чители присъстваха водачът на листа Ивелина Василева Галина Милева и Тодор Михалев. Сред акцентите, които бяха обсъдени бе темата за водния цикъл на града. Ивелина Василева коментира, че при едно бъдещо управление на ГЕРБ този проблем ще бъде разрешен и проектът ще бъде реализиран.

„Бъдете активни и гласувайте на 5 октомври, за да се елеминира купения вот. Ние работим за вас и отстояваме вашите най-важни за населените места проекти. След толкова срещи с жителите на община Айтос, знам какво е важно за вас и какви са най-наболелите проблеми, сред които преместване на Детското отделение в общинската болница, ремонт на пътя Айтос-Караново”, заяви д-р Милева.

След дискусията жителите на Айтос се насладиха на актьорският състав на ДТ „Адриана Будевска” в постановката „Бай Ганьо в театъра”.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!