Георги Господинов идва в Бургас с новата си книга „Всичките наши тела“

Книгата ще бъде представена в рамките на Международен филмов фестивал Бургас, а срещата с писателя ще е на 26 юли в Гранд Хотел и СПА Приморец

Гранд Хотел и СПА Приморец ще бъде домакин на представянето на новата книга на Георги Господинов  „Всичките наши тела“. Срещата на автора с публиката ще се проведе на 26 юли от 19:00 часа в конферентна зала „Ахело“ в 5-звездния хотел. Събитието е отворено за всички, вход свободен и е част от Международен филмов фестивал Бургас и инициатива „Приморец чете“, като се осъществява с любезното съдействие на Регионална библиотека „П. К. Яворов“ и Гранд Хотел и СПА Приморец.

„Всичките наши тела“ събира „свръхкратки истории“ от автора на „Естествен роман“ и „Физика на тъгата“ Георги Господинов, издадени от „Жанет 45“. Книгата е впечатляваща смес  от кратки истории, иронични, драматични и лирически,  самостойни разкази, които са повече от достоверни, пълнокръвни и въздействащи. В тях съжителстват спомени, не само лични, но и от книги, преминали през Господинов, наблюдения, усещания, размисли.

„Давам си сметка, вероятно като мнозина преди мен, че сред личните ми спомени има много, родени от книги. Четенето произвежда спомени.“ … „… всичко е преживяно, всичко ме кара да настръхвам, всичко е оставило белег. По всичките мои тела…“ – започва разказите си Георги Господинов. Повече можете да научите от книгата – и да чуете лично от писателя на 26 юли в конферентна зала „Ахело“ в Гранд Хотел и СПА Приморец.

В рамките на Международен филмов фестивал Бургас, бургазлии и гостите на града ще имат възможност да видят и филма 8’19“ – или „8 минути и 19 секунди“, който ще бъде показан от 21 часа на 27 юли на лятна сцена „Охлюва“. Лентата с грабващо заглавие е създадена по шест кратки разказа на Георги Господинов, част от сборниците „И други истории“ и „И всичко стана луна” и носи името на една от историите. Всеки разказ, част от филма, си има свой режисьор – съответно Владимир Люцканов, Кристина Грозева, Любомир Младенов, Петър Вълчанов, Надежда Косева и дебют в игралното кино за автора на „Сляпата Вайша“, създадена отново по разказ на Георги Господинов – номинираният за „Оскар“ Теодор Ушев. Ролите във филма 8’19“ се изпълняват от Светлана Янчева, Иван Бърнев, Цветан Алексиев, Китодар Тодоров, Ирмена Чичикова, Таня Шахова, Иван Савов и други. Прожекцията е безплатна.

Третото издание на Международен филмов фестивал Бургас (BIFF) ще се проведе в дните от 20 до 27 юли на разнообразни локации в Бургас – Културен център „Морско казино“, остров „Света Анастасия“, лятна сцена „Охлюва“, конферентна зала „Ахело“ в Гранд Хотел и СПА Приморец. В рамките на фестивалната седмица ще бъдат показани селекции игрални пълнометражни филми, документални ленти, късометражни филми с автори от страните, част от Черноморския регион. Международно жури в състав Пипо Медзапеза, Христо Илиев-Чарли, Вано Бурдули, Павел Кита и Анна Горанова ще отличи най-добрите ленти в съответните категории. Публиката също ще има възможност да избере своя фаворит.

Идейната концепция на BIFF превръща Бургас в място на международен диалог на кинодейци, автори и публика от България, Румъния, Молдова, Украйна, Русия, Грузия, Армения, Гърция и Турция. Допълнителна ценност към фестивала добавя срещата на големия съвременен български автор Георги Господинов с бургаската публика.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!