В Царево чистят дворовете си за Великден

С настъпването на пролетта и наближаването на големия християнски празник Възкресение, Община Царево започва инициативата „Да почистим своя двор за Великден”, като призовава граждани и фирми да се включат в почистването на дворовете, прилежащите им площи и околоблоковите пространства.

От общината очакват всички, които държат на чистотата да съберат натрупаните от зимата отпадъци около дома и фирмата. Препоръчва се отпадъците да бъдат събрани в чували до контейнерите за битови отпадъци или на удобно място за извозване.

Община Царево е започнала акция по почистване на улични платна, линейни отоци, метене, измиване на основните пътни артерии, централна градска част и деретата на реките от натрупаните наноси през зимния период.

Идеята е да бъдат почистени от отпадъци и храстовидна растителност замърсените зони в града, и особено местата за отдих и туризъм, както и общинската пътна мрежа.

Всички въпроси свързани с кампанията, заявки за извозване на събраните отпадъци се приемат на „зелен телефон” 0590/5 20 57.

Община Царево въвежда и нова услуга за безплатно извозване на строителни отпадъци за жителите на града. От 6 април след предварителна заявка на тел.0590/5 20 57, жителите на Царево ще могат да поръчат безплатно извозване на строителни отпадъци, генерирани при ремонтна дейност на домакинствата.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!