В училището в Свети Влас бе открито уникално пространство

Проектът „5 СТАИ” съвместява класна стая, стаи за игри,  танци и музика и огледална стена

В ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в град Свети Влас бе открито иновативно, креативно и уникално пространство, наречено  „5 СТАИ”. Лично кметът на Несебър Николай Димитров заедно с директорката на училището  Чубрина Стефанова и Яна Христова, началник на отдел „Образование, извънучилищни и други дейности” в община Несебър официално прерязаха лентата.

Градоначалникът сподели, че адмирира такива инициативи и припомни, че община Несебър е една от малкото в България с приоритетна социална политика. „Грижата за детските градини и училищата е ежедневна и е сред важните задачи както на общинска администрация, така и на преките ръководители и учители на образователните институции. Доволен съм, че нашите деца растат и се обучават в една добра материално-техническа база,  а сега вече и сред креативно училищно пространство. Важно е да се грижим и да отделяме нужното внимание на нашите деца, защото те  са бъдещето на нашата община, а и на България“, каза  кметът.38146

 „Целта на проекта е да се даде възможност на децата на общуват по нов начин. Всичко в това пространство е свързано с екипната работа, със създаване на синхрон, стремим се да провокираме творческото начало у тях.“, бяха част от думите на директорката на училището Чубрина Стефанова.

 „Нашите проекти са естетични и се опитват да разрешават социални и етични проблеми. Тази година имахме щастието да работим с ръководството на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Свети Влас. Екипът на училището е изключително новаторски и са възприели за своя мисия да възпитат едно много умно, по-добро поколение. Нашата основа цел беше чрез тази стая да възпитаме сетивата на учениците, техните артистични способности, интелектуалния им капацитет. Дизайнът разделя стаята на няколко части“, разказа арх. Галина Милкова.

81303По своята същност проектът „5 СТАИ” е многофункционално училищно пространство от нов тип, което съвместява класна стая, стая за игри, стая за танци и музикална стая. Всеки кът е обособен чрез специално разработени графики и типографии, които вдъхновяват учениците и стимулират творческото и логическото им мислене. А последният елемент – огледална стена, превръща „5 СТАИ” в магично и алогично пространство. Проектът е реализиран със средства от бюджета на училището и дарение от училищното настоятелство. Той е поредното доказателство за новаторския дух на директора Чубрина Стефанова и екипа на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” в град Свети Влас.

Радостта от придобивката споделиха много ученици, родители, гости от община Несебър и директори на образователни институции. След официалното откриване, помощник-директорът на училището -Дияна Керемедчиева, представи по оригинален начин функциите на „5 СТАИ” – чрез интерактивна образователна игра учениците сами откриваха отделните кътове, а изследователския момент в процеса на търсене фокусираше интереса на всички деца.

 Освен кмета на община Несебър и началника на дейност дейност „Образование, извънучилищни и други дейности” в община Несебър – Яна Христова, официални гости на събитието бяха авторите на проекта архитект Галина Милкова и дизайнер Недко Николов.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!