В Приморско представиха новата книга на Петко Ропотамски

Стихосбирката „Живот на полуостров” съдържа избрани произведения на поета –маринист

По интересен начин в читалището на Приморско бе представена стихосбирката „Живот на полуостров” на Петко Ропотамски. В книгата са събрани само избрани произведения на приморския поет – маринист.

photo 3(7)85262365Пред многобройната публика в Приморско водещият на поетичното събитие Симеон Колев разказа за книгата и живота на Петко Ропотамски. В представянето се включи и неговата съпруга – новинарката Мариана Векилска.  ДТС „Приморче” също взе участие в програмата.

Ключови моменти от живота на поета, запечатани във фотоси, бяха представени чрез мултимедийна презентация. Поднесен бе и рецитал по стихове от „Живот на полуостров”, вдъхновени от морето и живота на полуострова.

photo 1(3)72356756Особено приятна изненада за Петко Ропотамски бяха показани записи,  на които български звезди четат произведения на поета. Новинарят Антон Хекимян,  журналистът Георги Коритаров, рок – звездата Данчо Караджов, Рафи Бохосян и други почитатели на поета прочетоха негови стихове. Те отправяха и своите пожелания, като се обръщаха към него с  „чичо Петко”.

Сред гостите на литературната премиера бе и кмета на Община Приморско д-р Димитър Германов, който с интерес изслуша представянето на книгата. Освен пожелания, градоначалникът поднесе на поета и почетен плакет.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!