В Обзор Министър Ангелкова призова бранша за търпение

На среща с министъра на туризма Николина Ангелкова представители на туристическия бранш в Обзор споделиха своите най-наболелите проблеми, произтичащи от факта, че в града освен големите хотелски вериги, в по-голям процент работят малки семейни хотели и къщи за гости.
Министър Ангелкова увери местния бизнес в желанието си да съдейства за решаването на проблемите, но призова за търпение, предвид младата възраст на туристическото министерство. За да се работи ефективно в полза на бранша, за всяко предложение и решение е необходим експертен анализ, а това изисква време, подчерта министърът.
По време на срещата местните хотелиери получиха подкрепа на кмета на Обзор Христо Янев.
Обзор става все по-привлекателна туристическа дестинация не само заради морето и плажа, но и заради богатата културна програма през цялата година. В момента тук се провежда десетото издание на Международния фестивал на хореографическото изкуство „Рози на Обзор 2015”, организиран от „Рейнбоу Тур” – България и благотворителен фонд „Културно наследие“ – Руси. В навечерието на гала концерта се проведе среща между кмета Христо Янев и почетния гост на фестивала Н.Пр.Темиртай Избастин – посланик на Република Казахстан в България. Бяха обсъдени възможностите за бъдещи изяви в рамките на културния обмен между двете държави, както и увеличението на туристопотока от Казахстан към България.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!