В Обзор бе отбелязана 137-та годишнина от Освобождението на България

С тържествено вдигане на българското знаме бе отбелязана годишнината от Освобождението на България в Обзор. Богата поетично-музикална програма бяха подготвили Детска вокална група „Темпо”, Група за стари градски и шлагерни песни „Блян”, а танцьорите от Юношески танцов състав към НЧ „Изгрев” изпълниха артистичен танц, пресъздаващ клетвата на българските революционери пред символичното въстаническо знаме на Райна Княгиня с надпис „Свобода или смърт”.Тази година в отбелязването на годишнината, с трогателни слова по случай Трети Март, се включиха и децата от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ и ОДЗ „Обзорче“.
В речта си, кметът на град Обзор Христо Янев подчерта : „ Нека да възпитаваме нашите деца с любов към родината, гордост от това, че са българи и да градят достойна и свободна България, за каквато са дали живота си героите“.
На Трети Март 1878година Санстефанският мирен договор слага края на Руско-турската освободителна война и известява раждането на българската свобода. Трети март е ден, в който народът ни свежда с преклонение глава пред подвига на руските войници, българските опълченци, румънските и финландските воини и всички, които със своята героична саможертва донасят жадуваната свобода за Отечеството ни.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!