В Несебър направиха първа копка на новата База за контейнеровози и сметосъбиране

Кметът на община Несебър Николай Димитров и Иван Иванов, началник на управление БКС, направиха първа копка на новата База за контейнеровози и сметосъбиране.
Обектът ще бъде изграден с пари от бюджета на местната администрация и се очаква в рамките на една година да започне да функционира. „С построяването на тази нова база и с откритата в края на май Претоварна станция, ще оптимизираме дейностите по сметосъбирането, сметоизвозването и депонирането на отпадъците и така те ще отговарят на съвременните европейски изисквания. Тук ще бъдат осигурени модерни и съвременни условия, необходими за протичане на оптимален работен процес. “, изрази мнение кметът Николай Димитров преди символичната първа копка и сподели, че гореспоменатите дейности са приоритет в работата на местната администрация, тъй като община Несебър е сред най-предпочитаните туристически дестинации в страната. Градоначалникът допълни, че бъдещата нова придобивка е проектирана така, че да отговаря на нарасналото потребление на живеещите и почиващите на територията на общината. Иван Иванов, началник на управление БКС, от своя страна изрази радостта си, че така необходимата съвременна и модерна база ще бъде факт в близко бъдеще.
Новата База за контейнеровози и сметосъбиране (БКС) – Несебър ще заема площ от 31 651 кв. м. Основните компоненти на обекта ще са: автомивка с пречиствателна станция, автосервиз, гараж на БКС, административна сграда, склад за инертни материали, склад за съхранение на ИСЗ, екипировка и хуманитарни помощи, дърводелна, котелно, резервоари за вода.Ще има и открит паркинг за специализирани и леки автомобили.
На символична първа копка присъстваха още заместник-кметовете на община Несебър Иван Гургов и Лазар Япаджиев, Красимира Мандулева, началник-отдел „Екология“, Златин Чаушев, началник-отдел „Несебър-Световно наследство“, Сюрея Исуф, началник-отдел „Инвестиционна политика“ и др.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!