В Меден рудник ще има многофункционален парк за отдих и спорт

Започна изграждането на многофункционален парк за отдих и спорт в зона „Г“ на „Меден рудник“. Той е разположен на голяма площ между блокове 126, 127 и 128, но реално ще се ползва от хиляди жители на комплекса.

„Хората отдавна  поискаха този парк, пращаха ми подписки, но трябваше време, за да осигурим необходимите средства. Сега зона „Г“, която изостава в инфраструктурно отношение от „А“, „Б“ и „В“, ще има повод да се гордее с нещо модерно и функционално. Ще се постараем паркът да е готов наесен за празника на квартала“, каза кметът Димитър Николов.

Теренът за интервенция представляваше неблагоустроено междублоково пространство, от което бяха премахнати незаконните гаражи. Проектът предвижда цялостно преоформяне и обновяване на територията. Там ще се изгради нова алейна мрежа за разходки. Ще се монтира нова паркова мебел и енергоспестяващо осветление, каквото вече има в целия „Меден рудник“. Ландшафтните архитекти в момента подбират подходяща зеленина.

В парка ще има детска площадка  с ударопоглъщаща настилка. В близост до нея ще се изгради фитнес на открито с разнообразни уреди. По проекта е предвидена поляна за отдих на открито. В пространството пред пенсионерския клуб ще се поставят маси за игра на шах и табла.

В спортната зона на парка ще има специално изградена площадка за пързаляне с ролери, където младежите да се учат на слалом между конусчета. В обхвата на обекта попада многофункционално спортно игрище с възможност за игра на тенис.

Водещо начало при проектирането беше желанието на Община Бургас там да има по нещо за всеки – от най-малките до възрастните хора, за да може новият парк да се превърне в едно желано пространство за отдих, спорт и социален живот на хората от „Меден рудник“.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!