В Българово празнуват с офроуд състезание и благотворителна изложба

Еко изложба „Флора Българово“, благотворителен базар и офроуд състезание са инициативите , включени в програмата на Българово за празничните дни /01-ви и 02-ри май/.

Детски спортен празник ще даде началото на програмата за отбелязване празника на град Българово. Интересните състезания и демонстрации ще започнат на 1 май от 10.30 часа на стадиона, където ще си дадат среща десетки малчугани и техните родители.

На 02-ри май от 09.00 часа в храма „Св. Анастасий“ ще бъде отслужена Празнична света литургия. По същото време централният площад на Българово ще се превърне в градина. Тук ще бъде позиционирана традиционната изложба на цветя „Флора – Българово 2015“. Програмата продължава с благотворителен базар в двора на училище „Васил Левски“. Инициативата ще бъде открита в 10.00 часа. Набраните средства ще се дарят в помощ на училището.

И тази година гостите и любителите на екстремните спортове ще се насладят на традиционното офроуд автомобилно състезание. Стартът ще бъде даден от 11.00 часа в района на Дома за стари хора. Официалното награждаване на победителите ще се състои в двора на църквата от 13.30 часа.

Всички присъстващи ще опитат специално приготвен курбан за здраве и благополучие.

Вечерта ще продължи с песни и много настроение след 17.30 часа. Тогава на централния площад жителите и гостите ще извият празнично хоро.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!