В Бургас въвеждат електронно обучение

Учениците в Бургас преминават на електронно обучение до второ нареждане. Това съобщи Виолета Илиева – началник на Регионалното управление на образованието в Бургас. Обучението ще се извършва чрез електронни платформи, които трябва да бъдат подготвени през идния уикенд от директорите на училищата. Те ще бъдат на работа в събота и неделя, макар и дистанционно – по телефона.

В понеделник всички платформи трябва да са готови, за да започнат работа учениците. Няма да се взимат нови методични единици от учебния план.

Учителите ще трябва да работят минимум 5 астрономически часа, за да им се зачете като работен ден. Където няма такива устройства, интернет и техника, материалите ще се разпространяват на хартиен носител чрез медиаторите. Всички издателства са предоставили безплатно ползване на техните електронни платформи, както и помагалата и учебниците си.

Илиева призова родителите да спазват строг режим спрямо децата си. В училищните сгради няма да се допускат ученици за курсове и всякаки допълнителни извънкласни форми на обучение.

Източник: https://www.gramofona.com/

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!