Вълчо Чолаков: Категорично заставам зад волята на Община Бургас да гарантира сигурността на бургазлии

Областна управа Бургас разпространи изявление на областния управител Вълчо Чолаков по повод затварянето на дискотеките „Час Пик“ и „Вог“ заради инциденти в тях. Ето какво гласи то:

„Като представител на държавата в областта и като гражданин на Бургас заставам и подкрепям волята на Община Бургас за използване на всички механизми, които да гарантират сигурността в града. Убеден съм, че единственият начин това да се случи е когато всички институции се обединят. За да осигурим спокойствието на хората е необходимо да действаме бързо и категорично, когато това се налага. Да не си прехвърляме отговорността, а да използваме всички дадени от закона възможности, за да отговорим на нуждата на обществото от сигурност.

Още с встъпването си в длъжност заявих, че има неща, с които не бих направил компромис, както като областен управител, така и като юрист, човек, баща. Животът и здравето на моите съграждани е едно от тях.

В последните години Бургас се утвърди като най-бързо развиващият се град в България. За всички институции е задължение да го превърнем и в сигурно и спокойно място за живеене. Вярвам, че в Бургас може да се развива бизнес, спазвайки правилата и законите, а именно от нас, институциите, зависи те да бъдат еднакво прилагани за всички.

Време е инцидентите в нощните заведения да престанат, от което ще спечелим всички. Те трябва да отговорят на предназначението си –място за забавление, а не риск за живота ни.

Използвам повода да се обърна към жителите на област Бургас с призив за повече толерантност и отговорно отношение един към друг, както и повече  респект към държавността. „

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!