Възпламенено олио предизвика евакуация в мол Галерия Бургас

Инцидентът е станал около 22 часа в заведение на последния етаж, няма пострадали

Пламнало олио в заведение за сръбска скара на последния етаж на мол  Галерия Бургас задейства детекторите за дим и наложи евакуация на над 200 души, намиращи се в търговски център по това време. Инцидентът е станал снощи малко след  22 часа. Той е прекъснал прожекциите в кинокомплекса. Зрителите са изведени своевременно, без да се предизвика паника. Няма пострадали сред клиентите и служителите в мола. Поради късния час и затворените вече магазини не е имало струпване на хора.

За броени минути на сигнала са се отзовали два екипа на пожарната, полицията и спешната помощ.  Според очевидци, евакуацията е станала бързо, а димът, плъзнал по всички нива на мола,  скоро се е разсеял благодарение на системата за аерация, работеща на пълна мощност.

Със съдействието на полицейските служители паркираните в района на мола автомобили са се оттеглили безпроблемно. Затруднение е предизвикало ПТП на кръстовището пред търговския център, вследствие на което е имало задръстване.

Посетителите на кинокомплекса ще могат да гледат прекъснатите филми през някой от следващите дни, като ползват същите билети.

Днес Мол Галерия Бургас работи нормално.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!