Възпитаничка на ПМГ – Бургас ще представя България на европейска математическа олимпиада

ПМГ „Акад. Никола Обрешков” отново доказа, че е една от най-значимите математически школи в страната. Възпитаничката на бургаската математическа гимназия Магдалена Георгиева постигна блестящи резултати и се нареди сред националите, които ще представят България на Европейската олимпиада за момичета в Минск, Беларус.
Пътят до престижния математически форум е дълъг и изисква солидна и целенасочена подготовка. Магдалена се е представила отлично на двете национални математически състезания, които стоят на „прага” на международната олимпиада. За да стане една от четирите национални състезателки, тя е преминала и през още две препятствия – 2 подборни кръга, в които за престижните места в отбора са се борели 20 момичета.
Олимпиадата в Минск ще се проведе от 14 до 20 април 2015 г. Заредена с амбиция за нови постижения в Беларус, Магдалена ще е посланик на страната, Бургас и на своето училище, което е известно с възможностите си да възпитава състезатели от „висшата математическа лига”.
Магдалена Георгиева е приета в ПМГ-Бургас след 4 клас. Оттогава в продължение на 8 години неспирно работи, защото разбира, че само талант не е достатъчен, а трябват целенасочени усилия и желание да се развиваш и да надграждаш постоянно. За нея да решава задачи е удоволствие, но за да го прави лесно е необходима последователност. Зад гърба си има много международни участия и 2 бронзови медала, а успехите дължи преди всичко на своята преподавателка и ръководителка на отбора по математика за дванадесетокласници в гимназията Юлия Хараламбова.
Магдалена е в 12 клас, предстои й кандидатстване във висше учебно заведение, но въпреки това ще намери време да се подготви за престижния международен форум и да представи страната ни добре.
После ще сбъдва мечтите си. А те неизменно са свързани с математиката. Иска да изучава математика и статистика и да специализира приложна математика във Великобритания. Вероятно ще успее, защото получава „летящ старт” от своето училище. Статистиката показва, че 98% от абитуриентите на ПМГ „Акад. Никола Обрешков” продължават обучението си в престижни ВУЗ-ове у нас и чужбина. Почти всички се насочват към авангардните в момента специалности, като компютърни науки, бизнес информатика, компютърна математика и други специалности. В момента бивши ученици на гимназията работят и живеят в над 30 държави на петте континента.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!