Волейболистки на Приморско взеха бронза на Регионално първенство

ВК „Ропотамо“ Приморско се класираха на трето място в Регионалното първенство по волейбол за момичета до 15 години. Състезанието се проведе в Казанлък, а в него участие взеха шестте най-добри отбора от регион Странджа.

Състезателките от „Ропотамо“, „Арда“, „Раковски“, „Яворов“, „Верея“ и „Казанлък“ се срещнаха в зала „Аресенал“, за да премерят сили за класиране на следващото ниво от престижното първенство.

Въпреки по-малката възраст, момичетата на треньора Пеньо Пеев по нищо не отстъпваха на останалите отбори. В първата изиграна среща волейболистките на Приморско показаха добра игра срещу отбора на „Арда“, но за съжаление малко не им достигна да запишат победа. Въпреки загубата, с играта си волейболистките на ВК „Ропотамо“ сериозно респектираха останалите отбори и след това записаха няколко убедителни победи над „Раковски“, „Яворов“, „Верея“. Момичетата на ВК „Ропотамо“  обаче отстъпиха на домакините ВК „Казанлък“ и се класираха на трето място. Това  им осигурява участие на квалификационния турнир, който  ще определи 12-те отбора за финалите на Регионалното първенство по волейбол за момичета до 15 години.

„Изключително съм доволен от момичетата, те демонстрираха страхотна игра, въпреки, че бяха по-малки по възраст от състезателките в останалите отбори. Ще продължим да тренираме усилено и се надявам да запишем едно добро класиране на следващите етапи на Регионалния турнир“, заяви треньорът Пеньо Пеев след състезанието.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!