Вицепремиер заподозря министър в опити да бъде приватизиран апетитен плаж

Проверките в „Бедрум“ ще стартират още с откриването на клуба, очаква се присъствие на спецченгета под прикритие

Търканията между вицепремиера на България Валери Симеонов и министъра на туризма Николина Ангелкова придобиват нови измерения. Симеонов заподозря Ангелкова в обслужване на частни интереси чрез продажба на 20 декара изключителна държавна собственост. Позовавайки се на достоверни свои източници, той твърди, че министърът на туризма иска да бъде променен статуса на част от плажната ивица в Слънчев бряг – от публична в частна държавна собственост, с което се поставя началото на бъдеща процедура по приватизация.

Още през миналото лято се заговори, че министерският стол на Ангелкова в туристическото ведомство е започнал да се клати. До оставки така и не се стигна заради протекциите на премиера, чийто протеже е туристическият министър.
Тогава в средите на плажни концесионери и бизнесмени по морето изплува кодовото название  „АЛОминистърката”. Това бил най-новият прякор на „министър с портфейл” от кабинета на Борисов, който получавал указания по телефона от плажни босове и собственици на оборотни заведения по Черноморието.

Не е тайна, че между Валери Симеонов и Николина Ангелкова има спор и около акция „Тишина”, която продължава и през това лято в Слънчев бряг. Според Ангелкова курортният комплекс не е санаториум и е нормално музиката да държи будни всички почиващи от Несебър до Свети Влас. Валери Симеонов от своя страна държи  на върховенството на закона в България и обяви, че ще следи за неговото спазване по Черноморието и през Сезон’ 2018.

Към момента Валери Симеонов е задвижил процедура за събарянето на едни от най-оборотните заведения на морето. Вицепремиерът  обяви, че пет масово посещавани заведения на плажа в Слънчев бряг ще бъдат съборени, защото са незаконни. Сред тях са Bedroom, The One, Cacao Beach, La Cubanita, ресторант Del Mar, както и „още една камара по-малки незаконни обекти“.
Съгласно ЗУТ, след като имаш 200 – 300 човека, обектът трябва да е 1, 2 или 3-та категория. А това са 4000 човека с по 4000 билета регистрирани входни такси. И още нещо – има и бариера на общински път, незаконни паркинги, навеси. Там просто е на принципа решил Маджо ли, Брендо ли, и си направили каквото искат„, допълва Симеонов.

Министърът на туризма не споделя твърденията на вицемремиера Симеонов и е на мнение, че заведенията на плажа в Слънчев бряг са напълно законни и представляват преместваеми обекти.

Днес Валери Симеонов уличи Ангелкова в обслужване на частни интереси. Също така той се оплака от „министри , които разбират от всичко”  и му саботират „Закона за шума”, с който във връзка с проверките на нощните заведения единствено се отнемали правомощия на РЗИ и се делегирали на МВР.

Вицепремиерът намекна, че за откриването на „Бедрум”  в петък /08.06.2018 г/ проверки ще има, а източници на нашата медия довериха, че в дискотеката в Слънчев бряг ще гъмжи от „цивилки”, които ще следят за разпространението и консумацията на наркотични вещества.

Публикуваме два коментара на вицепремиера Валери Симеонов,  който хвърли „бомба” в публичното пространство с разкритията си и е отново на гребена на медийната вълна и това лято:

„НА ЮЖНИЯ ПЛАЖ НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ – НОВО 20. 
По достоверна информация, Министърът на туризма е поискала писмено от Министерството на регионалното развитие и благоустройството да извади 20 декара плаж от изключителна държавна собственост и да бъде прекатегоризирана като частна. Така обикновено се подготвя продажбата на държавни парцели.
Става дума за пясъчни терени около хотелите на Елена Иванова – шефка на “Съюза на собствениците на Слънчев бряг”, както и за асфалтирания път и паркинг до скандалния хотел „Оазис“ на самия бряг на морето.
Миналата година подадох сигнал за незаконните обекти пред хотелите на Иванова „Амфора“ и „Империал“, съсипали десетки декари златен пясъчен плаж: паркинги, спортни площадки, детски площадки, незаконни заведения, пътища, огради, и други, които госпожата беше присвоила с пасивното съдействие на държавните и общински органи.
В резултат от сигнала, обектите бяха премахнати, но апетитите останаха.
Елена Иванова беше яростен поддръжник през 2017 г. на шумните заведения в курорта и публикуваше несъгласувани с организацията си позиции в тяхна защита. Явно лоялността й предстои да бъде осребрена.
Когато в Министерски съвет бъде внесено това решение, ще протестирам и ще гласувам против! Защото, както е тръгнало, ще останем без плажове – х-л „Оазис“, х-л „Дюн“, „Какао Бийч“, Бургас – северен плаж, и много други.”

„Това ли са преместваемите обектчета на Цацао Беацх, които уж могат да бъдат преместени без да нарушат своята цялост и са уж с по 300 места? Именно за тях пуснах сигнал, че са незаконни строежи и трябва да бъдат премахнати. Просто си представете как тук има само чист красив плаж със златен пясък….”

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!