Високи гости в Бургас за откриването на Борисовата градина

Премиерът Бойко Борисов и президентът на Нефтена компания „ЛУКОЙЛ“ Вагит Алекперов бяха след първите посетители на обновения парк

Премиерът Бойко Борисов, президентът на Нефтена компания „ЛУКОЙЛ“ Вагит Алекперов и кметът Димитър Николов бяха сред първите посетители на обновената Борисова градина в Бургас. Основните строителни дейности там приключиха и от вчера това прекрасно парково пространство отново е отворено за жителите на к-с „Възраждане“.

Със средства на НК „ЛУКОЙЛ“ в Борисовата градина е изградена модерна детска площадка. Община Бургас пък се погрижи за обновяването на алейната мрежа, поливната система, парковата мебел и озеленяването.

Премиерът Бойко Борисов се ангажира да съдейства при реализирането на важните проекти за изграждане на зала „Арена“ – Бургас и обхода на града, който да изведе транзитния трафик от центъра.

Кметът Димитър Николов заяви, че обновяването на този парк има голяма обществена значимост. В района живеят много млади семейства. Борисовата градина е мястото, което те постоянно използват за разходка и отдих. Тя не беше в добро състояние и съвсем основателно майките от к-с „Възраждане“ се оплакваха и събираха подписи за ускоряването на нейния ремонт.

В момента е благоустроена по-голямата част от Борисовата градина. Още тази седмица Община Бургас стартира строителните дейности за довършване на целия обект. Скоро ще започне и строителството на екологична детска градина в комплекс „Меден рудник”.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!