ВИП посрещане на двумилионния пътник и неговото семейство на летище Бургас

През тази година летището посреща своя знаков гост с 18 дни по-рано от 2015-та година.

Марио Едингер пристигна в Бургас на 16 август с полет на българския национален превозвач „България Ер“ от Франкфурт и бе посрещнат от Главния изпълнителен директор на Фрапорт Туин Стар, Улрих Хеппе, директора на летище Бургас , Георги Чипилски, зам. кмета на Община Бургас, Красимир Стойчев, и зам. областния управител, Севдалина Турманова.

Марио идва за първи път в България и заедно със съпругата си и двете им деца ще отседнат за 12 дни в хотел в Слънчев Бряг. За страната ни знаят, че има красива природа и мили хора. Командир на полета, с който гостите пристигнаха на летище Бургас, бе кап. Янко Георгиев – директор на авиокомпания „България ер“.

По традиция двумилионният пътник на летището бе посрещнат с тържествена церемония и получи много подаръци, от Фрапорт Туин Стар – оператор на летище Бургас, от Община Бургас и от Областна управа, както и от Duty Free оператора Nuance. Главният изпълнителен директор на Фрапорт Туин Стар поднесе и специалната изненада за семейството – ваучер за посещение на остров „Св. Анастасия“ край Бургас.

Гостите отпътуваха към хотела със специално наета за събитието луксозна ретро кола – “Мерцедес“ от 30те.
През тази година летище Бургас обслужва полети от 21 германски дестинации, като три от тях са нови: Мюнстер, Рощок, Фридрихсхафен. Германските туристи, обслужени на летището от началото на годината до днес, бележат 47% ръст спрямо същия период на миналата година. До момента на летище Бургас са обслужени общо 240 000 пътници от и за Германия.

Очаква се ръстът на обслужените пътници за 2016 година на летище Бургас да бъде около 20 %.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!