Вечно усмихнатата Татяна Лолова застава начело на Порт Прим Арт Фест 2018

Фестивалът на изкуствата ще преобрази Бургас в дните от 8 до 13 октомври

На 8 октомври от 18 часа в конферентна зала „Ахело“ на Гранд Хотел и СПА Приморец официално ще бъде даден старт на Порт Прим Арт Фест 2018. Второто издание на фестивала на изкуствата ще открие лично неговия патрон – вечно усмихнатата Татяна Лолова. Събитието ще включва прожекцията на филма за голямата ни актриса „Портрет на една дама“. В рамките на фестивала тя ще представи и своята автобиографична книга.

Порт Прим Арт Фест 2018 ще обхване дните от 8 до 13 октомври. Бургазлии и гостите на града ще имат възможност да избират от широка палитра културни събития, част от фестивала. Сред тях са театрално представление, картинни и фото изложби, прожекции на биографични ленти и късометражно световно кино, представяне на поети, премиера на роман, концерт – спектакъл и други.

Локациите, на които ще се провеждат различните мероприятия от календара на Порт Прим Арт Фест за 2018 година са: Културен дом на Нефтохимика, Експозиционен център „Флора“, Културен център „Морско казино“, Регионална библиотека „П. Яворов“, Държавна опера Бургас, елегантните пространства на построения през 1959г. – Гранд Хотел и СПА Приморец.

На различните сцени, публиката ще има възможност да се запознае лично не само с творенията на автори от различни изкуства, но и с тях самите. Културният форум тази година обхваща не само родно традиционно и модерно изкуство, но включва и чуждестранно участие. Част от общата заключителна изложба, която ще сложи финал на Порт Прим Арт Фест 2018, са творци от Македония, Сърбия и Украйна.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!