Вечер на руската култура в Бургас

Традиционни кулинарни ястия, сглобяване на пъзели и много музика ще ви потопят в атмосферата на богатата руска култура

Традиционни национални ястия от руската кухня ще могат да опитат бургазлии в първата по рода си вечер, посветена на руската култура на открито, на 7 юни, петък, в Бургас. Събитието ще се проведе в пространството пред Пантеона в Приморски парк, което ще се превърне в сцена на руската култура и традиции.

Събитията започват точно в 18:30 часа с богата културна програма, включваща изпълнения на фолклорни и популярни руски песни и танци. Сред участниците в музикалната програма ще бъдат ученици на ГПЧЕ „Васил Левски“, Младежки театър „Кръгозор“ с ръководител Елена Ференц, както и атрактивните музиканти от „Алкохол Джаз Оркестър“ /Alcohol Jazz Orchestra/.

Професионален шеф-готвач ще демонстрира на живо уменията си в приготвянето на традиционни и емблематични за руската кухня ястия. Кулинарните демонстрации и дегустации стартират в 20:00 часа. На място пред посетителите ще бъдат приготвени едни от най-популярните ястия на Русия – традиционната супа „борш“, пелмени, пирожки, салата „Винегрет“, пряники, руски бонбони и много други изненади.

Приготвените порции ястия ще бъдат предложени за дегустация с получено талонче срещу дарена сума на входа на зоната за кулинарни демонстрации. Едно талонче ще важи за едно ястие. Събраните средства ще бъдат предоставени с благотворителна цел за закупуване на уреди за деца със специални нужди, възпитаници на училище „Отец Паисий“. Кампанията се осъществява по съвместна инициатива на Ротари клубовете в Бургас.

В допълнително обособени шатри посетителите ще могат да пробват напълно безплатно традиционната руска напитка „квас“, чай и други.

Освен кулинарните специалитети и дегустации, бургазлии и гостите на града ще имат възможност да се включат в разнообразната програма, включваща още забавления за малки и големи – игра-викторина с колело, представящо многообразието на руската култура, караоке, изложба на руски предмети, сглобяване на пъзели и много други.

Събитието е част от програмата на фестивала „Заедно в Бургас“.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!