Ветроходни платна разказват историите си в изложба

Ветроходни платна ще разказват за своите пътувания в морето, носейки полъха на свободата в изкуството. Те ще заживеят своя културен живот в галерия „Георги Баев“ на бул. „Демокрация“ 6.

Арт проявата ще бъде официално открита на 3 август от 18.30 часа.

c5e551dccdab2aa6c91d82ec1ba027c5„Платна“ е авторска изложба на Мариана Сърбова, която се реализира в партньорство с Община Бургас, по програмата за съфинансиране на културни проекти. Ветроходните платна, които са включени в експозицията са събирани в продължение на половин година.

„Този проект задава въпроси към хората -мечтатели, склонни да се вглеждат в близки и далечни хоризонти и да се замислят, какво може да ги чака там. Искам това да ги мотивира да отправят послания към бъдещето си“ – споделя авторката. Тя допълва, че черпи вдъхновението си от Бургас и от любовта си към морето.

Освен изложба, проектът „Платна“ включва интернет сайт, който представя непрекъсната линия от снимки с общ хоризонтhttp://horizonti.marspaces.com/.

„Платна“ е една история за хоризонти – без видимо начало и край. За хоризонтът като линия, която визуално съшива реалности. Там всички събития са възможни, защото не ги виждаме. Тънката граница между вчера и днес. Между днес и утре…

Експозицията ще остане в галерия „Георги Баев“ до 17 август. Входът е свободен!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!