Ватерпол за ветерани за първи път в Бургас

Турнир по водна топка за ветерани ще се проведе през уикенда в новия покрит плувен комплекс на к-с „Меден рудник“. Такова състезание се организира за първи път в Бургас и за четвърти изобщо в България.

Целта на турнира е да популяризира играта водна топка сред младите и да помогне за подбора на състезатели (ветерани), които да представят страната в международните Мастърс турнири по водна топка.

Минималната възраст на участниците е 39 години. Те са бивши и настоящи треньори, съдии и състезатели по водна топка, общо 50 души. Ще бъдат сформирани общо 3 смесени отбора, които да играят всеки срещу всеки:

  1. София /Кърджали/, Враца -София Мастърс
  2. Варна-ОЛЛ старс Варна
  3. Бургас/Русе – Локомотив Бургас

Турнирът се провежда в памет на Александър Панговски -Шуната – състезател, треньор с огромен принос за възстановяването  на  водната топка в Бургас през 90-те години. В турнира ще участва неговият син Антон Панговски, който е сребърен медалист с отбор „Нептун“, шампион с ЦСКА, както и многократен голмайстор на България.

Събитието, което ще се проведе на 14 и 15 март, е част от програмата за отбелязване на „Бургас – Европейски град на спорта 2015“.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!