Варна иска Обзор, има апетит и към Кранево

Мястото на Обзор и Кранево е във Варненска област, областният управител на Варна Стоян Пасев. „Обзор, който в момента е на територията на област Бургас, така или иначе се обслужва транспортно от северния морски град, затова е логично да премине към нас”, коментира Пасев. Аргументите му за Кранево, което е в област Добрич, са по отношение на решаването на проблема със свлачищата по пътя край морето. Свличането на земни маси между „Златни пясъци” и „Албена” се намира на територията на две области и няколко общини.

Заради свлачището между „Златни пясъци“ и Кранево има реална опасност да пропадне пътят в района, призна областният управител.

„При последния обход там огледът показа, че пукнатината е на 4,5 метра от асфалта. Водопроводът там е компрометиран и започна подмяна. Проблемът е, че свлачището е на територията на две области – Варна и Добрич, и всички институции си прехвърлят отговорността. Освен това няма и готов проект“, заяви Пасев и уточни, че двете областни администрации заедно ще кандидатстват за проектиране.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!