Вандали изпочупиха лампите на новия Северен подход в Приморско

Вандали изпочупиха част от осветителните тела на Северния подход в Приморско, който наскоро бе напълно обновен по проект със средства от Европейския съюз.

Сигналът за щетите е подаден от служителите на ОП „Чистота и озеленяване” в морския град. Изпотрошени са капаците на осветителните тела, след вандалщината стърчащи от лампите кабели създават опасност за преминаващите туристи. Концесионерът на северния плаж информира, че негов служител е предотвратил евентуален инцидент с дете, което е играело в близост до оголените кабели на лампите.

Изпратени незабавно след получаването на сигнала, служители от Общината са констатирали броя на изпочупените осветителни тела и парковото осветление своевременно е възстановено в първоначалния му вид.

Северният подход придоби напълно нов вид след като морската община го обнови с европейски средства. Стойността на проекта е близо 600 хил. лева. Новото съоръжение трябва да бъде официално открито до дни, а вече е обект на посегателство.

Кметът на община Приморско д-р Димитър Германов изрази силното си възмущение от вандалския акт. Той призовава всички граждани и гости на морския град при подобни случаи да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото Районно управление „Полиция”.

Припомняме, че миналата година на крайбрежната алея в Приморско също бяха изпочупени над 20 осветителни тела, а след това пострада и осветлението на Морската градина. Там броят на щетите надхвърли 70 осветителни тела.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!