България Еър възстанови 65% от полетната си програма

Националният превозвач „България Еър“ не е преустановявала полетите си, дори в условията на обявената пандемия от Covid-19. В периода март – май въведените повсеместни рестрикции наложиха редуциране на честотите на опериране на определени маршрути, други бяха обединени, но поддържахa опериране до почти всичките си дестинации, с изключение на тези, които са принудително отменени, поради въведените забрани от съответните държави. Въпреки всичко авиокомпанията непрестанно изпълнява своята мисия – да предостави надежден и безопасен превоз на всички, които имат необходимост.

Към момента вече са възстановили 65% от полетната си програма за всички редовни маршрути до Европа и в страната, с което целят да отговорят още по-добре на Вашите нужди за сигурен и безопасен, полет в удобни дни и часове.

В отговор на повишеното търсене, през юли и август се планират допълнителни полети до най-предпочитаните трансферни пунктове в Европа – Амстердам и Франкфурт, а също така до БерлинЦюрих и Атина. Като през летните месеци полетите ни до Амстердам в някои дни от седмицата са по два дневно. Директните полети, които предлагат до Атина – изпълнявани от „България Еър“, както и в кодшеър с „Егейски авиолинии“, са общо осем седмично,  като с допълнителните през август, с удобно сутрешно разписание и връзки до гръцките острови, предоставят възможност за дълъг уикенд с тръгване в четвъртък и връщане в понеделник. Вътрешните полети до Варна се изпълняват три пъти дневно, стартираха и ежедневните сезонни полети до Бургас.

Сигурността и здравето на пътниците, винаги са били от първостепенно значение за авиокомпанията, затова те уверяват, че са предприели възможно най-високите мерки за хигиена и безопасност на борда на самолетите им. Преди и след всеки полет се извършва цялостна дезинфекция на всички повърхности и седалки в пасажерския салон и кабината с препарати, които са ефективни 24 часа. Въздухът в самолетите се обновява постоянно през двигателите, като всички самолети на „България Еър“ са оборудвани и със специални въздушни HEPA филтри, които елиминират до 99.998% от всички бактерии и вируси. В санитарните помещения на борда са подсигурени топла вода, сапуни и дезинфектанти.

В интерес на здравето на пътниците са въведени и правила за задължително носене на предпазни маски от всички по време на полет и от март месец на полетите се предлага само бутилирана минерална вода.

 „България Еър“ винаги е на Ваше разположение и само на един клик разстояние. Актуална информация за всички полети на националния превозвач ще откриете на www.air.bg.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!