„България Ер“с промени в разписанието на полетите си до средата на април

Поради разпространението на коронавирус COVID-19 в различните части на света и нарастващите откази за пътувания от туроператори и индивидуални пътници, до  средата на април „България Ер“ редуцира част от планираните полети до някои от директните си дестинации, а друга част от тях обединява.

Мярката е временна и се взима в ситуация, в която редица авиокомпании приземяват свои самолети и отменят полети до София. По маршрутите, за които няма забрана за летене от държавните органи, „България Ер“ ограничава минимално своите полети, за да осигури възможност на всеки  да се върне в родината си в случай, че пандемията го е заварила в друга страна.

Решението е част от стремежа на авиокомпанията дa минимизира дискомфорта за пътниците, причинен от формасжорните обстоятелства покрай разпространението на коронавирус COVID-19, като предостави алтернатива за пътуване. То е и част от мисията на авиокомпанията като Национален превозвач на България да осигури сигурна връзка между българите от различните точки на света в сложна ситуация като настоящата.

Заради въвеждането на национална епидемиологична обстановка в Италия до 4 април се анулират полетите на националния превозвач до Рим и Милано. В периода 15 март – 01 април поради обявените от местните власти ограничения за въздушните връзки с Израел ще бъдат отменени полетите на авиокомпанията до Тел Авив. Редуцират се още полети до Брюксел, Франкфурт, Мадрид и други дестинации. Паралелно с това  част от полетите ще бъдат обединени, за да се даде възможност на всеки да стигне до дестинацията си.

Авиокомпанията поднася своите извинения на всички пътници, засегнати от анулациите, наложени заради разпространението на коронавирус COVID-19.

България Ер“ се грижи за всички тях като им осигурява редица възможности за препланиране на самолетните билети и допълнителни комплименти към пътуванията. 

Паралелно с това авиокомпанията завиши още повече хигиенните изисквания при почистването на самолетите си. Преди и след всеки полет пасажерският салон и санитарните помещения се почистват особено щателно със специални препрати. В тоалетните на самолетите на авиокомпанията са подсигурени топла вода, сапун и дезинфектанти. Качеството на въздуха в самолетите се гарантира от специални филтриращи системи HEPA, които осигуряват постоянна циркулация на термично обработен въздух до над 200 градуса, ограничавайки евентуално разпространение на каквато и била зараза по въздушен път.

Екипажите на националния превозвач са запознати с всички препоръки на световните здравни и международните авиационни власти и са специално обучени да действат в случай, че се установи случай  на заразен с коронавирус COVID-19 на борда.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!