Бургас ще бъде домакин на престижен тенис турнир с 15 000 долара награден фонд

През следващата седмица – 06.10 – 13.10.19 г. на кортовете на ТК „Авеню“ в град Бургас ще се проведе международен турнир за мъже от календара на международната федерация по тенис ITF с награден фонд от 15 хиляди долара, носещ точки за световната ранглиста по тенис – ATP.

В турнира ще участват голяма част от най-добрите български тенисисти, както и представители на над петнадесет  държави .

На кортовете на ТК „Авеню“ зрителите ще могат да видят националите на България за Купа „Дейвис“ Александър Лазаров, Александър Донски и Габриел Донев. В основната схема ще бъдат още младата надежда на българския тенис Симон Антъни Иванов и Васил Младенов.

„Уайлд кард“ за основната схема ще получат още трима млади талантливи тенисисти – Антъни Генов – от клуба домакин Авеню, Пьотр Нестеров – шампион на Европа до 16 г. и Симеон Терзиев.

Представители на клуба домакин ще са бургазлията Веселин Киселков ТК „Авеню“ , Антъни Генов ТК“Авеню“ и Ивайло Дечев ТК „Авеню“.

ТК „Авеню“ ще бъде домакин за първи път на турнир от такъв ранг на ITF. След като вече домакинства Европейски летни купи до 14г, турнири втора и пета категория от календара на ITF.
Надпреварата се организира от Община Бургас  ,ТК „Авеню“ и Българска федерация по тенис.

Тенис център „Авеню“ разполага с една от най-модерните бази за тенис по Черноморието и една от най-функционалните в България. Климатизирана зала с 3 хард корта и фитнес, стаи за настаняване на състезатели извън Бургас, 9 открити клей корта и активно домакинство на международни турнири – клубът се утвърждава като водещ в района. Местонахождението (изнесен извън града), отличните условия и качественият треньорски екип създават добра среда за целогодишно развитие на състезатели от ранна детска възраст.
Точната програма на срещите ще бъде публикувана неделя .

Примерна програма :

НЕДЕЛЯ 06.10

ПОНЕДЕЛ. 07.10

ВТОРНИК 08.10

СРЯДА 09.10

ЧЕТВЪРТЪК 10.10

ПЕТЪК 11.10

СЪБОТА 12.10

НЕДЕЛ 13.10

Начало на мачове 09:00ч

 

Квалификация

Квалификация

Квалификация + начало основна схема

Основна схема

Основна схема

Четвъртфинали сингъл

Полуфинали сингъл

Финал сингъл

 

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!