Бургас със свой министър във второто правителство на Бойко Борисов

Предвиждането Бургас да получи представителство в новото правителство със свой министър се осъществи, след като  Ивелина Василева пое Министерство на околната среда и водите.

Ивелина Василева беше водач на листата на ГЕРБ за Бургас. Преди да стане зам.-министър по екологията в предходния кабинет на Бойко Борисов, тя беше заместник-кмет в община Бургас със същия ресор, като отговаряше и за европроектите.

На нейно място в Парламента се очаква да влезе Румен Желев, който беше шести в листата на ГЕРБ за Бургас.

Ивелина Веселинова Василева е родена на 8 октомври 1969 г. в Бургас.
През 1988 г. завършва Английска Езикова Гимназия „Гео Милев” в Бургас. През 1993 г. се дипломира като магистър по специалността „Английска филология” в Софийския Университет „Св. Климент Охридски”.
Специализирала е „Управление на Проекти” в Институт за управление на проекти в град Карлсберг, Швеция, (1999). През 2006 г. получава следдипломна квалификация по Отчетност, контрол и анализ на фирмената дейност от Стопанска Академия „Д.А. Ценов” в Свищов.
През 2007 г. е на стаж в Европейския парламент в Страсбург – обучение по парламентарна работа: правила и процедури; работа на парламентарни комисии; връзки с обществеността.
2007 г. получава следдипломна професионална квалификация по „Подготовка, разработване и управление на проекти, финансирани от Европейския съюз” в УНСС.

Професионалния си път започва през 1992 г. като стажант в „Консорциум Прагма”. През 1995-1997 г. работи в „Ериксон Телекъмюникейшънс България” ЕООД като маркетингов сътрудник. 1992-1994 е асистент по проекта „Дивелъпмънт Алтърнативс Инкорпорейтед”.
В периода 1997-2003 г. е регионален мениджър за Югоизточна България и акаунт мениджър за продажба на услуги в „Ериксон Телекъмюникейшънс България” ЕООД, Бургас.

През 2004-2007 г. е директор на звеното за Управление на проекти в Бургас, след което е мениджър в Европейски информационен център в Бургас.
През 2012 г. е заместник-министър в Министерството на околната среда и водите.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!