Бургас става столица на джаза

Остават само 3 дни до топ фестивала „Джаз в Бургас“

Само три дни остават до фестивала за ценители „Джаз в Бургас“. Уникалното музикално събитие ще се проведе на 10,11 и 12 юли.

Сред невероятната атмосфера на Флора Бургас любителите на стилната музика ще преживеят вълнуваща среща с едни от най-добрите музиканти в България.

Сред големите изненади на музикалното събитие е Събин Тодоров, който се прибира от Брюксел специално за „Джаз в Бургас“. Той ще се включи в програмата още в първия ден /10 юли/, а  след участието си в морския град заминава на джаз фестивал в Мароко.

На 10 юли джаз фестът ще открие „Бургас Биг Бенд“, с диригент Христо Кожухаров, от 18.00 часа. Бургаските музиканти ще изпълнят популярни джаз мелодии пред експо- център „Флора“. Веднага след това – от 20.00 часа на същата сцена, Събин Тодоров /пиано/ и Пламен Димитров /акордеон/ ще дадат старт на програмата.

В 21.30 часа фамилия Дончеви и Димитър Семов ще представят за първи път проекта си „Пуф-Паф“. Джем сешънът е обявен за 23.00 часа.

Програмата за 11 юли ще стартира с невероятен букет от сърцати джазмени, богат набор от брас-инструменти или накратко „Брас вилидж“. Предвождана от цугтромбониста  Велислав Стоянов,  бандата ще направи разходка из морската градина и свирейки в движение ще покани любителите на джаза да се присъединят към тях. Обиколката ще приключи на „Флората“, където щафетата ще бъде предадена отново на Бургас Биг Бенд с диригент Христо Кожухаров. Програмата продължава с „Jazz&Jokes“.

Jazz & Jokes е обяснение в любов, родено от желанието на участниците да разсмиват зрителите по един нетрадиционен начин, използвайки огромния потенциал на музикалния стил джаз. Неслучайно сред тях са двама джазмени – Васил Пармаков /пиано/ и Веселин Веселинов-Еко /контрабас/. Точно импровизацията стои в основата на проекта и се явява свързващото звено между джаз хитовете и забавните моменти. Надиграването е движещата сила, която тласка напред словесните каламбури, сатиричните образи и ги превръща в жалки карикатури от днешния ден.

Желанието на организаторите е „Джаз в Бургас“ да се обърне към всички ивъзрастови групи. Затова на 12 юли от 11.00 часа на „Флората“, специално за най-малките любители на музикалния жанр, ще се проведе Джаз за деца – музикален проект на Венци Благоев и приятели. Малчуганите ще имат възможност за първи път да се докоснат до инструментите и истинския дух на джаза, като самите те ще участват в импровизациите.

Втората част на „Джаз в Бургас“ ще се проведе на 4 август.

Организатори на фестивала е Община Бургас, в партньорство  с Фондация Америка за България, Гьоте институт, „Изкуство в движение“,Арт Ателие“, „Art office“, „All the jazz“, Банка ДСК и др.

Билети ще намерите в мрежата на Евентим, на касите на: Експозиционен център Флора Бургас, НХК, Държавна опера Бургас, ДТ „Адриана Будевска“, къщички за сувенири „Морски знаци“, ТИЦ /подлеза на Операта/, Фестивал на пясъчните фигури и „Чайната“.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!