Бургас се представя на континенталното световно първенство в Бразилия

Отборът на БКА – ИКО България, заминава днес, 2 юли, заедно с техния треньор Шихан Емил Костов, за да вземат участие в Континенталното Световно Първенство по карате Киокушин, което ще се състои на 5 юли в Сао Паоло – Бразилия.
Шихан Костов се завърна преди два дни от Отвореното Първенство на без-категории в Ню Йорк, заедно с двама от неговите възпитаници – Кирил Боев и Христо Йорданов, които се съревноваваха съответно на кумите и ката, но отпаднаха на квалификациите.
Това мащабно мероприятие в Бразилия се организира един път на десет години. Основоположник му е Шихан Сейджи Исобе, създал двама Световни Шампиони на без-категории.
От всеки континент в Света, в зависимост от класациите Международната Карате Организация Киокушинкайкан, са избрали по петима състезатели от различни възрасти и дисциплини.

Общо отборите са 12, като от Европа са определени два отбора, в единия от които са включени трима Българи: Захари Дамянов – кумите, мъже, Гергана Апостолова-Костова – ката и Диян Станев – кумите, ветерани.

Допълненията на отбора от Европа Б са двама представители от Полша – при жените и юношите.
Световният ни Шампион Шихан Емил Костов е поканен отново за рефер, което е престиж, както за него, така и за неговите възпитаници – те не просто ще представляват България, а са сред десетте спортисти, които ще представляват континента Европа.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!