Бургас се готви за Eвропейското първенство по ветроходство

Първите участници в Младежкото европейско първенство по ветроходство клас 420 и 470 вече са в Бургас. Създадена е организация за провеждане на нормален тренировъчен процес. Участие в първенството са заявили 220 състезатели от 33 държави. Престижното спортно събитие, което ще се състои между 7 и 15 август, се организира от Яхт клуб „Порт Бургас” и Пристанище Бургас, в партньорство с Българската федерация по ветроходство и Община Бургас

Във връзка с провеждането на първенството и с цел да не се затрудняват състезателите е въведена нова организация на движение. За периода на състезанието в Зоната за обществен достъп и на територията на „Марина порт – Бургас” се ограничава достъпът на моторни превозни средства. Изключение се допуска само за сезонната линия на екобусовете, които ще продължат да обслужват маршрута от Моста до Морска гара. Посещенията на територията на „Марина порт – Бургас” ще се извършват при специален пропускателен режим.

За дните на състезанието ръководството на „Пристанище Бургас” ЕАД осигури свободен интернет, който ще се ползва от участниците, журналистите, отразяващи спортното събитие и техническия екип на първенството. WiFi зоната /Рort Burgas free/ ще обхване територията на Марината, акваторията на състезанието и част от Зоната за свободен достъп.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!