Бургас се включва в Световния ден на рисуването

Бургас се включва в Световния ден на рисуването с творчески маратон „Да рисуваме заедно!“ Събитието за „Drawing Day”  ще  бъде тази събота, 2 юни, от 16.00 до 18.00 часа пред Културен център „Морско казино“.  В маратона по рисуване може да участва всеки, който обича изобразителното изкуство и забавленията на открито. 
Всяка създадена творба ще получи специален стикер за участие в кампанията и ще бъде експонирана в моментната изложба в Морската градина. Всички рисунки ще бъдат дигитализирани и публикувани в Интернет.


Тази година в събитието ще се включат и малките актьори на Румяна Кралева от Театрална формация „Усмивка“ към Читалище „Фар 1946“. Като истински артисти, те ще се изявят и като художници, а  на открита сцена „Охлюв“ ще се покажат в театралните си роли, като изиграят откъси от „Вълшебникът от Оз“.
По традиция световната кампания „Drawing Day – Да рисуваме заедно!“ се провежда в първата събота на месец юни и има за цел в един и същи ден в различни държави и населени места по света да рисуват хора от всякаква възраст и чрез всякаква техника на изпълнение, за да се съберат 1 000 000 рисунки.

Материалите за рисуване са осигурени от организаторите Сдружение „Слънце и деца“ и Регионална библиотека „Пейо Яворов“ с подкрепата на Община Бургас.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!