Бургас се включва в националната кампания „Чети с мен”

Регионалната библиотека и Детско студио „Познайко” си партнират в събитието

Маратон по масово четене включва Бургас в националната кампания „Чети с мен”. Събитието ще се проведе на 28 септември от 11 ч. в двора на Детски отдел на Регионална библиотека, намиращ се в к-с „Изгрев”, зад „Пикадили”.

В маратона може да се включи всеки, който обича книгите. Нужно е само да си донесе своя книга и почете в приятелската компания на други книгомани.

„Чети с мен, доведи приятел” е мотото на кампанията на Министерство на културата, която цели насърчаване на четенето и грамотността сред гражданите от всяка възраст.

С включването си в националната кампания Библиотека „П. Яворов” и Детско студио за съвременно знание „Познайко” отправят  предизвикателство към най-малките читатели, за които се предвиждат забавни състезания и занимателни игри. Да се измери прочетеното в сантиметри, бързо откриване отговора на въпрос, скрит сред куп от справочна литература, писане на писмо до автора на любима книга, игра на „илюстрации”… това са част от забавленията, които двете организации предвиждат за децата, участващи в маратона.

Всеки доведен приятел или родител ще бъде скъп четящ гост на събитието и със сигурност ще изживее един различен неделен ден – релаксиращ, одухотворен, забавен и весел, обещават организаторите.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!