Бургас се включва в европейска седмица, посветена на изследването за ХИВ

„Европейска седмица, посветена на изследването за ХИВ“, се провежда в цялата страна. Кампанията започна на 21 ноември и ще продължи до 28 ноември. Във всички градове на България се извършва бързо и анонимно изследване за ХИВ в мобилни кабинети. В Бургас Лабораторията в Бургас днес, 24 ноември, ще бъде разположена от 16 до 18 часа пред входа на мол „Галерия“.  На 28 ноември, петък, тя ще бъде от 16 до 18 часа пред входа на мол „Плаза“.

Екипи от доброволци на Общински младежки клуб „J.J.Cool A“, Община Бургас, Сдружение „Равновесие“, Фондация „Областен ромски съюз“ и Сдружение „Доза обич“ ще раздават информационни материали, които ще популяризират употребата на предпазни средства. Другата идея е гражданите да бъдат мотивирани да проверят актуалния си ХИВ статус.

Инициативата „Европейска седмица, посветена на изследването за ХИВ“, се подкрепя от Община Бургас, Местен обществен комитет по СПИН, Местен координационен офис по СПИН и Националната програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН“

Целта е да се повиши обществената информираност по отношение на ХИВ инфекцията, да се популяризира изследването за ХИВ и да се даде възможност на всеки да узнае своя ХИВ статус.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!