Бургас приема финала на Европейското първенство по футбол за юноши до 17 години

Бургас ще приеме финала на един от най-престижните футболни форуми на стария континент. На стадион „Лазур“ на 22 май ще се изиграе мачът, който ще определи най-добрия национален отбор до 17-годишна възраст в Европа за 2015 година. Това ще бъде 11-то издание на Първенството, като България за първи път е домакин на формат от такъв ранг. Нашата страна бе избрана за домакин в конкуренцията на Македония, Финландия, Израел, Дания, Естония, Люксембург и Азербайджан.

От тази година за първи път  броят на отборите, класирали се за финалите, е увеличен от 8 на 16. Единственият сигурен отбор до момента е този на домакина България. Другите 15 ще бъдат определени след изиграването на последните квалификационни срещи през месец март.

Едно от най-важните изисквания за приемането на такова първенство е асоциацията-домакин да осигури тренировъчно игрище на всеки отбор , което да отговаря на всички изисквания на УЕФА. Всички отбори ще бъдат настанени в близост до Бургас. По тази причина Община Бургас усилено работи по обновяването на няколко тренировъчни бази – три игрища на стадион „Черноморец“, две игрища на „Гнездо на акули“, стадион „Българово“. Откриването на Евро 2015 ще бъде на 6 май в Стара Загора.

Всички мачове ще бъдат предавани пряко по Евроспорт и Евроспорт 2. Това е още една възможност за популяризирането на Бургас, чието домакинство съвпада с избирането му за „Европейски град на спорта“ за 2015 година. Под това мото в Бургас през тази година ще се проведат редица спортни първенства от международен ранг.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!