Бургас почита Левски

Стотици граждани се стекоха днес пред паметника на Васил Левски в приморския парк в Бургас. Те положиха цветя и венци в знак на почит към делото на Апостола.

Програмата за отбелязване на 142-та година от гибелта на Левски започнаха в 10:30 часа с отслуждане на заупокойна молитва. Комодор Мален Чубенков, командир на Военноморска база – ВМС, прие тържествения строй на военноморските сили от Гарнизон – Бургас. В ритуала участваха Владимир Крумов – Зам.-областен управител на Бургас, Красимир Стойчев и Йорданка Ананиева – Зам.-кметовете в Общината, председателят на Общинския съвет – Костантин Луков, представители на неправителствени организации, редица граждани, общественици и ученици от бургаските учебните заведения.

Четвъртокласници от различни училища ще премерят сили на лекоатлетическата писта и ще отговарят на въпроси за живота и делото на Васил Левски. Състезанието ще се проведе от 12:00 часа в спортния корпус на ОУ „Княз Борис І“. „Лъвски скок“ се организира от Община Бургас с партньорството на Общобългарския комитет „Васил Левски“.

От 18:00 часа в зала „Петя Дубарова“ на Морското казино ще бъде представена книгата на проф. Иван Стоянов „Нови щрихи върху идейните възгледи и дейността на Васил Левски“.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!