Бургас посреща Възкресение в храм „Св. Иван Рилски“

Службата ще може да се проследи на три видеостени пред църквата

Пасхалната великденска служба в Бургас тази година ще се проведе в храм „Св. Иван Рилски“. Тя започва в 23:30 часа и ще бъде отслужена от Негово Високопреосвещенство сливенския митрополит Иоаникий и представители на бургаското православно духовенство.
По традиция в Бургас за литургията на най-големия християнски празник се стичат стотици вярващи. Тази година те ще могат да наблюдават церемонията на три видеостени, които ще бъдат разположени пред църквата. Най-голямата от тях ще е с размери 5 на 4 метра, а другите две – 4 на 3 метра. Озвучителна система ще позволява песнопенията на духовниците да бъдат слушани от миряните около храма.
За безопасността на хората, които ще отидат до храма да великденската служба, ще бъде въведена специална организация на движението в района. От 22:30 на 11 април до 01:00 часа на 12 април ще бъде спряно движението по бул. „Сан Стефано“ в участъка от бул. „Ст. Стамболов“ до бул. „Хр. Ботев“. Оттам ще бъдат пропускани единствено автобусите на градския транспорт.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!