Бургас получи похвала от министъра на спорта

Впечатлен съм от  всичко, което се прави за спорта в Бургас. Използвам случая да поздравя кмета Димитър Николов за усилията му за подобряването на спортната инфраструктура и за динамичното развитие на спортните школите в града. Ще  ви подкрепяме“. Това заяви министърът на спорта Красен Кралев, който бе в Бургас, за да даде старт на Европейската седмица на спорта.

Първото събитие, с което бе открита инициативата, бе  междуучилищен турнир по футбол „Бургас 2015″ на игрището на стадион „Арена Звездичка“. В него участваха над 80 деца.

Министър Кралев, кметът Николов и председателят на „Звездичка“ Петър Алексиев прерязаха след това лентата на нова детска футболна площадка в ОДЗ №7 „Райна Княгиня“ в к-с „Славейков“. Спортното съоръжение  е 13-то в Бургас, което се изгражда с усилията на клуба и в партньорство с Общината. След това те посетиха  атрактивна демонстрация на бойни спортове и  Канго Джъмпс в спортен център „Аякс“.

Идеята на Европейската седмица на спорта е да стимулира развитието на различни спортни инициативи с държавни, общински и частни средства.

През 2014 – 2015 г. Община Бургас е изградила и реновирала десетки детски и спортни площадки в града и съставните селища, изграден е Ученически дворец на спорта, модерен закрит басейн с олимпийски размери в к-с „Меден рудник“ и  скейт парк в к-с „Изгрев“.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!