Бургас поканен на винена дегустация и вечеря в компанията на творците от Порт Прим Арт Фест 2018

Всички са добре дошли за близка среща с голямото изкуство и  селекция отбрани вина наградени на BIWC

 

На 08 октомври (понеделник) в Гранд Хотел и СПА Приморец ще бъде даден официален старт на второто издание на Порт Прим Арт Фест. Бургас е поканен да отпразнува откриването на фестивала на изкуствата на специална вечер. На нея, ще присъстват част от творците, участници в събитията от програмата на календара, начело с творческия директор на форума: художникът Стефан Божков. Вечерта ще включва вечеря в три степени, акомпанирана с класна винена дегустация със сомелиер Галина Нифору. Специалното събитие ще стартира в 20:30 часа в ресторанта на 5-звездния Гранд Хотел и СПА Приморец, който освен домакин на някои от Порт Прим Арт Фест събитията, е и инициатор, организатор и основен спонсор на фестивала със съдействието на община Бургас.

 

Вкусното тристепенно меню ще събере на едно място за близка среща бургазлии, гостите на града и творците от Порт Прим Арт Фест. Освен на отлична храна и задушевна комуникация, те ще имат възможност да се насладят и на изискани вина, а именно: Бонония Совиньон Блан (сребърен медал), Соулмейтс Страцин Розе (златен медал) и Трейшън Трежърс Мавруд (двоен златен медал) – и трите носители на отличия от Балканския винен конкурс и фестивал (BIWC -The Balkans International Wine Competition  & Festival). Отличниците сред над 700-те вина – участници конкурса, са селектирани от 18-членно жури, включващо Master of wine познавачи от над 10 държави.

 

Гостите на вечерта ще имат възможността да открият тайните на виното с помощта на Галина Нифору. Тя е не само основател и директор на BIWC, но и председател на Българската Асоциация на Износителите на Вино. В това си качество, г-жа Нифору успешно работи в посока успешната реализация на родните вина на пазарите извън България. Освен това, Галина е начело на собствена фирма за винен консултинг и стратегически бизнес решения във винения бранш. Активен и търсен консултант е на винени изби, ресторанти и разнообразни проекти, обвързани с промотирането на вината, произведени у нас. Образованието и включа не само Технология на виното и високоалкохолните напитки в УХТ -Пловдив, но и поселдваща специализация Wine Marketing & Management MBA в INSEEC, Бордо, Франция.

В заключение, можем да добавим, че на 08 октомври, на вечерята, ознаменуваща началото на второто издание на Порт Прим Арт Фест, Бургас ще празнува:

– с творци от България и чужбина, част от различните събития от фестивала

– с изискана винена дегустация с водещ изключително сериозен винен експерт: г-жа Галина Нифору

– с изискано тристепенно меню

Всичко това, ще се случи в елегантна обстановка на Гранд Хотел и СПА Приморец.

 

Не пропускайте възможността да се запознаете лично с именити творци и чудния свят на вината. Заявете своето присъствие на специалната вечер на тел.: +359 877 850 001 Местата са ограничени. Събитието е с куверт.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!