Бургас отбелязва Деня на Независимостта

С военен ритуал на площад „Атанас Сиреков“ започнаха тържествата, посветени на Независимостта на България. В церемонията участваха представителни блокове на военноморските, сухопътните и военновъздушните сили, както и организации на военни ветерани.

В присъствието на много официални лица и граждани бяха издигнати флаговете на Република България, Община Бургас и Европейския съюз. Представители на бургаското православно духовенство отслужиха празничен молебен за благоденствието на родината.

Тържествата, организирани от Община Бургас, продължиха с поднасяне на венци и цветя пред паметника на 24-ти черноморски пехотен полк. С минута мълчание и падане на колене военните части и гражданите почетоха паметта на героите. Депутати, представители на Областна администрация, Община Бургас и Общинския съвет присъстваха на ритуала пред Гарнизонния военен клуб.

Празникът продължи с фолклорен концерт на площад „Св. св. Кирил и Методий“ под надслов „С песните през вековете“, с участието на Илия Луков. Десетки бургазлии се хванаха на хорото и заедно пяха любими народни песни.

По повод Деня на Независимостта РИМ – Бургас представи открита изложба на площад „Св. св. Кирил и Методий“, която съдържа оръжия от борбите за национално освобождение и обединение.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!