Бургас отбеляза Деня на независимостта

Десетки бургазлии се събраха днес на площада пред Общината, за да отбележат Деня на независимостта. Програмата на празника започна с издигане на националния флаг на Република България, флаговете на Европейския съюз и на Община Бургас. Пред насъбралото се множество бе отслужен и празничен молебен за благоденствието на Независима България.

На честването присъстваха кметът на Бургас – Димитър Николов, областният управител – Павел Маринов, както и представители на повечето политически партии, участващи в надпреварата за предстоящите парламентарни избори.

Цветя и венци в памет на загиналите за защита на българската независимост при Паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк пред Военния клуб поднесоха и Общинските съветници от БСП, вторият в листата на Коалиция „БСП лява България“ за Бургас – Атанас Зафиров, Ивелина Василева – водач на листата на ГЕРБ за Бургас, придружена от Димитър Бойчев – областен координатор на ГЕРБ Бургас, генерал Михо Михов – водач на листата на Коалиция „АБВ“, представители на Реформаторския блок и много други признателни бургазлии.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!