„Бургас и морето” с нов регламент

Популярният национален конкурс „Бургас и морето” тази година е с амбицията да изпробва печеливша формула и да затвърди славата си на откривател на стойностна българска музика. След като няколко години поред песенната надпревара бе съпътствана със скандали, това лято възможностите да има недоволни ще са сведени до минимум. Организаторите правят промени в регламента на конкурса, които да гарантират максимална прозрачност при подбора и класирането на представените песни.

За първи път в историята на фестивала песните ще бъдат оценявани пред зрителите в реално време, а журито ще бъде на сцената, заедно с изпълнителите. Публиката също ще избере своята песен.

33-то издание на „Бургас и морето” 2015 е поверено на Стефан Диомов, който ще има авторска съпътстваща вечер на конкурса и така ще отбележи своята 70-годишнина. В екипа му са Руслан Карагьозов и Тони Димитрова.

Вече започна приемането на конкурсните произведения. Няма ограничения  в броя на подадените песни. По традиция те ще минат през селекционен тур, на който подборна комисия ще избере 12. Те ще се състезават пред публика в Летния театър на 1 август. Шоуто на Стефан Диомов, което ще създаде заедно с изпитани през годините изпълнители и приятели,  е предвидено за 2 август.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!