Бургаски майки даряват обич и подкрепа на хора в нужда за Великден

За осми пореден път Движение на Българските майки /ДБМ/ в Бургас организира Великденски Благотворителен Базар. Сръчните жени излагат своите сувенири, изработени с много обич на 3,4 и 5 април на пл. „Тройката”.

Традиционно на базара ще бъдат представени много цветни и великденски украси, изработени от деца от Помощно училище „Отец Паисий“, от доброволки от фондацията и от техни приятели, съпричастни с благотворителната кауза.

Събраните от благотворителната инициатива средства ще отидат за подпомагане на деца в неравностойно положение и такива, останали без родителска ласка. За тях ще бъдат организирани екскурзии, посещения на театри, детски празненства, ще им се закупят учебни пособия и др . Част от средствата ще бъдат използвани за подпомагане на самотни майки и социално слаби семейства с деца.^8F69F9CE46F266BB8A103A8760219536AFD693331E025718E9^pimgpsh_fullsize_distr

„Истина е, че средствата, които се събират от благотворителните базари, не са големи, но с тях всяка година успяваме да зарадваме дечица в нужда, да подарим усмивка, да помогнем в беда”, споделят от Движението.

Миналата година със събраните средства и помощ от дарители са били организирани множество мероприятия, в т.ч. празнувания на рождени дни, посещение на театри, разходка с корабче до остров Света Анастасия.

Осъществените идеи на ДБМ са дарили любов и подкрепа на много самотни майки и социално слаби семейства, изпаднали в затруднено положение, както и са помогнали на абитуриенти да се почувстват щастливи на празника си. С тяхна помощ децата от ПУ ”Отец Паисий”- Бургас са прекарали три незабравими дни на екскурзия в Малко Търново.

Организираните от Движението инициативи имат изцяло благотворителен характер. Те се осъществяват изключително и само от доброволци – от изработването на сувенирите на щанда до хората, които стоят зад него.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!