Бургаски деца на финала в конкурса по творческо писане на английски

Четири регионални международни журита, съставени от българи и чужденци, избраха най-добрите 112 есета в петото състезание по творческо писане на английски език. В края на март подбраните съчинения ще бъдат оценени отново от национално жури, което ще определи победителите в различните възрастови категории.

Участниците от област Бургас тази година са 315. 14 от тях се класират за национално оценяване. Есетата-финалисти са написани от ученици от ОУ „П. Р. Славейков“, ОУ „Васил Априлов“, ГРЕ „Г. С. Раковски“, СОУ „Кирил и Методий“, ГПАЕ „Гео Милев“, ГПНЕ „Гьоте“, ГРЕ „Г. С. Раковски“, ГЧЕ „Васил Левски“, СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и СОУ „Н. Й. Вапцаров“ – Айтос.

Най-популярните теми сред есетата, класирани за  финалния кръг, са: „Откъде идват точките на гърба на калинката? „, „Ако дадете четка за рисуване на паун…“, „Ако училището ми беше човек…“, „Танцувай без мен“ , „Писмото, което така и не написах“, „Живееш само два пъти“, „Ако социалните медии бяха хора“ и др.

Конкурсът по творческо писане на английски език насърчава децата да използват английския език по забавен начин и най-вече да мислят нестандартно. Той се провежда в България за пета поредна година по инициатива на Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС“ под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката и с подкрепата на Посолството на САЩ и Американския университет в България.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!