Бургаски деца изпращат картички за Деня на Черно море

С уъркшоп „Морето и децата“ и посещение в природонаучната експозиция на РИМ- Бургас за трета година читалище „Изгрев 1909“ – Бургас отбелязва Международния ден на Черно море – 31 октомври.

Участниците са ученици от II-ри „в“ и V-ти „б“ клас на СУ „Йордан Йовков“ – Бургас. На 31-ви октомври картичките от морето, изработени от участниците в уъркшопа и адресирани за връстниците им от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Видин, ще бъдат подредени в изложба в Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“.

Целта й е да провокира мисълта на децата за бъдещето на уникалната екосистема на Черно море и да потърси отговор можем ли да създаваме това бъдеще заедно и да бъдем част от 16 милиона души от 6 държави, които на 31 октомври отбелязват Международния ден на Черно море.

Серия забавни видео послания, разменени между участниците, ще покажат най-интересното от инициативата и ще споделят добрия пример.

Изданието през 2019 г. се провежда в партньорство с Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ – град Видин и подкрепата на Общинско предприятие „Туризъм“ в град Бургас.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!