Бургаски депутати от ГЕРБ заедно с министрите Московски и Василева провериха на място състоянието на язовир „Зорница“

Народните представители от ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев и Диана Йорданова се включиха в инспекцията на язовир „Зорница“ в община Средец. Те посетиха на място съоръжението заедно с министрите на екологията и транспорта – Ивелина Василева и Ивайло Московски, придружени от кмета на общината инж. Иван Жабов. Проливните дъждове през последните дни предизвикаха сериозно покачване на нивото на водите в язовира, а в община Средец бе обявено бедствено положение, което вече е отменено.
„Още от началото на кризисната ситуация сме в постоянен контакт с кмета на Средец и се информираме своевременно. Бяха предприети бързи и адекватни мерки за справяне с бедствието. Прокопан бе страничен канал за отвеждане на водата, като по този начин да се намали опасността от преливане. Обстановката постепенно се нормализира и при проверката днес стана ясно, че водите в язовира спадат“, коментира областният лидер и депутат от ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев.
Преди инспекцията на водоема двамата бургаски депутати заедно с колегите си Иван Вълков и Румен Желев уважиха тържествената програма по случай Никулден-Празник на Бургас в морския град. В Средец Димитър Бойчев и Диана Йорданова поздравиха жителите на общината и запалиха свещ за здраве в църквата „„Всех Святих“

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!