Бургаският музей получи дарение от търговска верига

Вече са факт първите получени дарения от наскоро стартиралата дарителска кампания „Есен 2014” за Регионалният исторически музей в Бургас.
Търговска верига „ЗОРА” дари на Природонаучната и Историческата експозиция към РИМ Бургас два телевизора 40” LED LCD Finlux. Те ще бъдат целево използвани за нуждите на двете експозиции, като ще осъвременят облика им и ще създадат нови възможности за прожекции и презентации. В Природонаучния музей ежеседмично се превеждат беседи и презентации на ученици от бургаските училища, а всяка есен се провежда фестивал на филми с екологична и природозащитна насоченост за бургаската общественост. Всеки четвъртък техниката ще може да се ползва и за обучението на младите природозащитници от еко-клуб „Вая” към музея.

Вторият телевизор ще стане част от новата постоянна експозиция за историята на Бургас и неговите жители през вековете, която ще бъде официално открита в Историческия музей (ул. Лермонтов 31) на 6 декември 2014 г. – Никулден.

Дарителска кампанията на РИМ Бургас ще продължи до края на календарната 2014 г.,. Екипът на музея приканва всички, които имат желание и възможност да подпомогнат музейното дело в Бургас. По този начин могат да се ползват и данъчни облекчения. Подробна информация за тях и начините за предоставяне на дарения може да бъде намерена на страницата на музея в раздел „Стани наш дарител”.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!